Radio Victoria

Shendetesi

  • (54) Posts

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë së Kosovës njofton të gjithë fermerët prodhues të vezëve dhe qytetarët si konsumatorë se duke filluar nga data 5 maj në tregun e brendshëm, do të lejohen të qarkullojnë për konsum vetëm vezët të cilat…

Trupi na dërgon mesazhe të vazhdueshme, që shpesh herë ne nuk i dëgjojmë, duke mbytur zërin e tyre me medikamente, terapi, pilula të çdo lloji. Megjithatë simptomat mbeten, ndoshta heshtin edhe ato, por mbeten. Simptomat nuk janë gjë tjetër veçse…

Ushqimi është një faktor shumë i rëndësishëm për çiftet që po përpiqen të bëjnë një fëmijë. Çështja sigurisht nuk vlen vetëm për femrën, por edhe për mashkullin: Sasia e ushqimit në fakt është e lidhur ngushtë me atë të spermatozoidëve….

Diabeti mund të kurohet pasi që shkencëtaret kanë zbuluar që grumbujt e toksinave të hormoneve amylin i ndalojnë qelizat që të prodhojnë insulinë. Shkencëtarët e Universitetit të Manchesterit kanë zbuluar që Tipi 1 dhe Tipi 2 i diabetit shkaktohet nga…

Ka disa ushqime, të cilave duhet t’iu qëndrojmë larg nëse duam të kemi shëndet të mirë dhe mos të kemi probleme të shumta me kilet e tepërta apo yndyrën në gjak. E dimë shumë mirë se gjithçka që është në…

Mjekë dhe sindikalistë të QKUK-së në “Puls” të KTV-së akuzuan Drejtorin e QKUK-së për keqpërdorime dhe keqmenaxhim. Xhemajl Selmani, kryetari i seksionit sindikal te QKUK-se tregon se gjendja në QKUK është alarmante e kaotike. Sipas tij ministria e shendetëisë rreth…

Angli – Sheqeri nëse konsumohet në sasi të mëdha mund të jetë tejet i dëmshëm. Por për konsumin e tepërt të tij ka nisur një fushatë sensibilizuese në Angli. Nismëtarët e kësaj fushate kanë bërë krahasime të ndryshme për të sensibilizuar opinionin…

Kanë rezultuar negative edhe në laboratorin e Institutit të Studimeve Universitare Veterinare analizat e kryera një ditë më parë edhe nga ministri i Bujqësisë për prodhimet e Lushnjës, të cilat dyshohen me përmbajtje të lartë të hormoneve që ndihmojnë në…

Një baba me një fëmijë në Britaninë e Madhe humbi tre gjymtyrë dhe gjysmën e fytyrës nga një bakter mishngrënës. Alex Lewis u sëmur nga një i ftohtë i zakonshëm në nëntor. Por më pas mjekët u detyruan që t’i…

Ka vdekur të enjten në mëngjes, edhe pacienti i infektuar me virusin H1N1. Këtë e ka konfirmuar drejtori i Klinikës Infektive, Shemsedin Dreshaj.Gjashtë pacientë vazhdojnë të jenë të hospitalizuar, në këtë klinikë, nga. Ka vdekur të enjten në mëngjes, edhe…